10TON_flow_2.0
loading...



 

"Vi har stark tillströmmning av rekryteringsuppdrag just nu i många olika branscher. Om du som kandidat vill göra dig sökbar för alla våra uppdrag så måste du godkänna det när du lägger in dig i systemet. Tänk på att ditt cv ska vara uppställd i kronologisk ordning och lätt att avläsa vad du har jobbat med. Försök även kort att beskriva vad dina arbetsgivare är verksamma inom."

Nicklas Ljungström
VD 10TON Rekrytering AB

SAMARBETSPARTNERS

BETA skapar vinnarkultur i näringslivet genom att träna jaget och laget med idrottens tydliga språk och verktyg "BETA skapar gränslös vinnarkultur"
Samarbete mellan 10TON och företaget Chef.

NYHETER

2014

Hans Wahlgren och Bengt Lööw från 10TON deltar tillsammans med över 120 personer när Styrelseakademien samlar sina medlemmar för årets sista mingel.Under kvällen kommer bland annat årets pristagare i Guldklubban, Tomas Billing ordförande i NCC att berätta om sin framgång som ordförande.

Läs hela inlägget »

Hans Wahlgren på 10TON Rekrytering AB tar plats som styrelseledamot i MegaCard Nordic AB

Läs hela inlägget »

10TON Rekrytering AB medverkar vid Stora Styrelsedagen i Örebro den 17:e november.
 

Läs hela inlägget »

Vi hälsar Kerstin B. Linnros som Senior Consultant på 10TON Rekrytering. Kerstin kommer närmast från COM Hem där hon var HR Direktör. 

Läs hela inlägget »

10TON Rekrytering deltog i årets viktigaste hockeyhändelse, när 3Step IT bjöd in sina partners till AXA Sportcenter i Södertälje

Läs hela inlägget »

10TON Rekrytering medverkar på IBM Business Connect 2014 på Stockholm Waterfront

Läs hela inlägget »



Tema: Ledarskap och kommunikation
Dagens värd: Swedbank

100/oktan nätverk är ett möte mellan näringsliv och idrott. Vad kan vi lära från de två olika världarna?

Den 12 november är det dags för årets tredje 100/oktan nätverksträff. Vi har ett spännande program med talare från både näringslivet och idrotten. Vi kommer att diskutera utmaningarna i ledarskapet och hur viktigt det är med rätt kommunikation i laget.

Vi börjar dagen med curling och vi kan utlova en rolig och utmanande aktivitet.
Dagens huvutalare är

  • Michael Wolf , VD Swedbank
  • Bengt Baron,VD Cloetta
  • Niklas Wikegård, Expertkommentator
  • Danijela Rundqvist, Hockeyspelare


Skulle du tycka det var spännande att delta, hör av dig till oss.  Vi har ett antal platser till vårt förfogande. jerker@tioton.com

Läs hela inlägget »

 

Välkommen till 100/oktan nätverksträff
den 21 maj!

Tema: Vinnarkultur - I en omvärld i ständig förändring
Dagens värd: Bosön

100/oktan nätverk är ett möte mellan näringsliv och idrott. Vad kan vi lära från de två olika världarna?

Dagens tema: Hur skall vi som företagare och idrottare möta framtidens nya krav och utmaningar? Vad är vår inställning till förändring? Hur skall vi leda i förändring?

Våren står för dörren och energinivån höjs till nya nivåer. Åter igen presenterar vi två mycket spännande profiler denna nätverksdag.

Dagen kommer handla om förändring och ledarskap. Du kommer att få genomföra en mätning (High Performance Team) där du ska bedöma ditt lag. När vi har fått din anmälan skickas mätningen ut digitalt till dig. Resultatet från undersökningen kommer att presenteras på eftermiddagens workshop. Alla svar kommer att behandlas anonymt.

Vi börjar dagen med två olika fysiska aktiviteter: träna löpteknik med Sven Nylander eller aktivitet med mer tävling och kamp, vad sägs om innebandy på yppersta nivå? Vi kan lova två roliga och utmanande aktiviteter


Dagens talare:

Veronica Augustsson, VD för Cinnober. Bakgrund som handbollsspelare i Tumba. 2013 var Veronica rankad 83:e plats över Sveriges mäktigaste kvinnor av tidningen Veckans Affärer.


Per Schlingmann, Per Schlingmann AB
Tidigare har Per haft centrala roller i förnyelsen av Moderaterna som kommunikationschef, partisekreterare och chefsstrateg. Han har även varit statssekreterare i Statsrådsberedningen. Per är idag rådgivare till näringslivet och föreläsare.



Agenda 21 maj:

07:45 Samling - Bosön idrottshallar se Karta
Löpträning med Sven Nylander alt. innebandy.
Medtag träningskläder och ombyte. Innebandyklubba finns att låna på plats.
Vid fint väder kan löpträningen ske utomhus.

09:30 Samling mingel - Bosön huvudentén Karta,
10:00 Programstart!

Föreläsningar
Lunch
Workshop

15:00 Slut för dagen

Anmälan gör du via ett mail till info@tioton.com, platserna är begränsade..

Frågor
Kontakta Nicklas Ljungström 10TON Nicklas Ljungström  070 922 86 25

Välkommen!

BETA 100/oktan (www.100oktan.se)





Läs hela inlägget »

Denna artikel är införd i Nya Affärer mars 2014

Nicklas Ljungström, VD på 10TON Rekrytering

Så undviker du att anställa fel personlighet


Hälften av alla rekryteringar går fel. Oftast inte helt och hållet, men tillräckligt mycket för att arbetsgivaren inte ska vara helt nöjd. Felet ligger sällan i matchningen av kompetens mot företagets behov, utan handlar oftare om personlighet och hur denna motsvarar vad organisationen verkligen behöver. Nicklas Ljungström, CEO på 10TON Rekrytering, berättar om hur man gör för att undvika en felmatchning som i värsta fall kostar både energi och pengar.
Arbetsgivare som söker personal har i regel tänkt igenom mycket noga vad man är ute efter rent kompetens- och erfarenhetsmässigt. Däremot har man ofta inte tänkt alls när det gäller de "mjuka" faktorerna som personlighet, ambitioner och attityd. Dessutom är det vanligt att de olika chefer som är inblandade i en rekrytering har helt olika krav och önskemål, även när det gäller "hard facts", den formella kompetensen.

– Flera undersökningar visar att hela 50 procent av alla rekryteringar går mer eller mindre fel, säger Nicklas Ljungström som driver rekryteringsföretaget 10TON i Stockholm. Man missar att verkligen definiera bilden av personen man söker, och att synka ihop de olika bilder som kan finnas hos olika kravställare. På 10TON tycker vi att det här är det mest grundläggande vid en rekrytering, och vi har utvecklat en egen metod som visat sig mycket effektiv för att minska felprocenten.

Djupgående analys ger synkad bild

Vad det handlar om är att göra ett ordentligt grundarbete, en djupgående analys i flera väl definierade steg. 10TON kallar sin metod spökbildsanalys, då hela processen utmynnar i en detaljerad bild av en person som än så länge bara finns på papperet.

– Första steget är att kravställarna, var och en för sig eller tillsammans, skriver ihop en beskrivning av vad det är man är ute efter. Med vår erfarenhet av analysarbete ser vi snabbt om man har en samsyn eller om det finns olika krav och förväntningar hos de här personerna.

Nästa steg är en gemensam diskussion där man ägnar några timmar åt att "brainstorma" kring vad man skrivit ned. Allt ska tas upp, ventileras och definieras. Slutresultatet är en gemensam bild av både de hårda aspekterna, som kompetens och bakgrund, och de mjukare faktorer som har med personliga egenskaper att göra. Tredje steget är att skriva ihop detta till ett dokument som sedan ligger till grund för den fortsatta rekryteringsprocessen.

När pendeln slår över åt andra hållet

– Det man kan kalla det fjärde steget löper parallellt med det fortsatta rekryteringsarbetet, fortsätter Nicklas Ljungström. Förutsättningarna för rekryteringen kan ju förändras under resans gång, det kan hända saker i organisationen och på marknaden, strategier kan läggas om. Intressenterna kan också behöva smälta vad vi kommit fram till. Vi finns med hela vägen som samtalspartner och bollplank.

En vanlig situation vid framför allt chefsrekryteringar är när man ska ersätta en person med mycket utpräglade drag, exempelvis en visionär entreprenörstyp som drivit på och skapat resultat, men också gjort medarbetarna utmattade. Då slår pendeln ofta över åt andra hållet och man söker efter någon med motsatt profil, en mer strukturerad och eftertänksam person.

– Vad man då missar, och som gör att man hamnar fel, är att även en lite tråkigare och mer förvaltande typ av chef måste ha en del av de egenskaper man tröttnat på hos föregångaren. Drivet och målmedvetenheten är fortfarande viktiga egenskaper, och då kan vi med vår spökbildsanalys hjälpa till att klargöra vad man faktiskt behöver - till skillnad från vad man i just det här läget tror att man behöver.

Fokus på att optimera besättningen

Som Nicklas Ljungström och hans kolleger ser det, är den övergripande frågan om kunden verkligen jobbar på att optimera sin "besättning". Särskilt i goda tider tenderar man att inte aktivt arbeta med optimering av medarbetarna och deras insatser, med resultat att det oväntat kan börja gå utför.

– Ja, vi driver på för att hjälpa våra uppdragsgivare att behålla fokus på att optimera organisationen och då göra den rätta analysen av den kompetens som behövs. Och nyckeln till det är att få "rätt personlighet på rätt plats".

Läs hela inlägget »

10TON Rekrytering AB deltog vid Chefgalan 2014



Tillsammans med över 400 personer deltog vi vid årets Chefsgala vilken anordnas av vår samarbetspartner Chef.

Innan priserna delades ut genomfördes ett seminarium under temat mångfald och värderingsstyrt  ledarskap. Vi fick då bland andra lyssna till P-G Gyllenhammar, Hans Vestberg, Siavosh Derakhti och Caroline Berg.

Efter en eftermiddag fylld av kloka och tänkvärda ord följde en spännande galamiddag med prisutdelning till chefer inom 6 olika kategorier.

Läs gärna mer på www.chef.se.

Läs hela inlägget »


Välkommen till 100/oktan nätverksträff den 12 mars!

Tema: Vinnarkultur i med och motgång

100/oktan nätverk är ett möte mellan näringsliv och idrott. Vad kan vi lära från de två olika världarna?

Vi börjar dagen med skidträning tillsammans med Jenny Hansson på Stockholms nya skidarena Solvalla.

Hur jobbar man i näringlivet och idrotten när man möter motgångar och hur gör man för att bibehålla medgång? Det är frågor vi kommer att diskutera med dagens talare:

Anmälan gör du till oss på 10TON info@tioton.com

Dagens talare:
Jenny Hansson, en av världens absolut bästa långloppsåkare på skidor. Bland meriterna: Totalsegrare i Ski Classics 2012, tvåa i Ski Classics 2013, damsegrare i Vasaloppet 2011.

Johan Åberg, Koncernchef KappAhl.
Tidigare Vd för Jula AB och Bauhaus Sverige.

Under eftermiddagen kommer vi att diskutera vinterspelen med en spännande panel som leds av Niklas Wikegård.

Dagens värd är Solvalla under ledning av Jens Petter Stenseth. Nordens största travbana och en av världens främsta travarenor. Hur kan Solvalla utvecklas till en multiarena?

Agenda 12 mars:

08:00 Samling - Solvalla se Karta, parkering, utanför Solvallas konferens- och festvåningsentré.  Håll vänster när du kommer till Solvallas huvudparkering, kör upp för backen och följ skyltning mot restaurangen.
Skidträning med Jenny Hansson. Medtag träningskläder, ombyte och utrustning. Skidor finns ej att låna.

10:00 Samling - Solvalla se Karta, parkering, utanför Solvallas konferens- och festvåningsentré. Håll vänster när du kommer till Solvallas huvudparkering, kör upp för backen och följ skyltning mot restaurangen.

Mingel
Föreläsningar
Lunch
Workshop

16:00 Slut för dagen

Välkommen!

BETA 100/oktan (www.100oktan.se)

Läs hela inlägget »
10TON deltog vid finalen av Battle of the Numbers på Grand Hotell I samarbete med Tidningen Chef. För mer info - www.battleofthenumbers.se
Läs hela inlägget »
10TON förstärker organisationen med 4 seniora konsulter. Vi är glada att kunna hälsa Örjan Snis, Michael Dorsch, Erik Lissner och Lars Anderberg välkomna i teamet.

För mer info se under konsulter.
Läs hela inlägget »
10TON utvecklar sitt analysverktyg i samarbete med Tidningen Chef. Med detta verktyg säkerställer vi att matchningen mellan framtagen profil och kandidater blir rätt.
Läs hela inlägget »
Under årets sista månader deltog 10TON vid aktiviteter i Stockholm, Örebro och Eskilstuna tillsammans med Styrelseakademien. Vid dessa tillfällen deltog många intressanta talare och bland annat så diskuterades temat Styrelsefällor.
Läs hela inlägget »